Regulament EuroFantastic


1. Organizatorul concursului

Organizatorul este S.C. Convergent Media SRL, societate ce detine site-ul www.EUROFANTASTIC.ro, cu sediul social în municipiul Bucureşti, Bulevardul Dacia 30, clădirea Mecano Import-Export, etaj 1, inregistrata la Registrul Comertului al Municipiului Bucuresti sub numarul J40/2690/1995, cod de identificare fiscala RO 7447520. ORGANIZATORUL va derula concursurile pe baza prezentului regulament, intocmit in conformitate cu legislatia in vigoare si care este obligatoriu pentru toti participantii.


2. Adresa, perioada, restrictii

Concursul se desfasoara pe site-ul www.EUROFANTASTIC.ro in paralel cu etapele din Campionatul European de Fotbal ediția 2016. Jocul Eurofantastic se desfasoara in perioada 6 iunie 2016 – 11 iulie 2016. La acest concurs pot participa numai persoanele fizice majore (cu varsta peste 18 ani, implinita la data inscrierii in concurs), de cetatenie romana, cu domiciliul stabil in Romania. Nu au dreptul de participare prin prezentul regulament angajatii ORGANIZATORULUI, angajatii oricaror altor entitati implicate direct sau indirect in organizarea si/sau derularea concursurilor, precum si rudele de gradul intai ale acestora. In cazul in care se constata incalcarea acestei prevederi, S.C. Convergent Media SRL isi rezerva dreptul de a retrage premiul castigat atribuit.


3. Descriere mecanism de joc

Un concurent poate inregistra in joc o singura echipa (pe baza CNP-ului). Echipele vor fi adaugate in clasamentul general ce va fi actualizat dupa fiecare etapa virtuala


Etapa virtuală Etapa reală Perioada Total Meciuri Zile
1Grupe etapa 110-11/0642
2Grupe etapa 112/0631
3Grupe etapa 113/0631
4Grupe etapa 114/0621
5Grupe etapa 215/0631
6Grupe etapa 216/0631
7Grupe etapa 217/0631
8Grupe etapa 218/0631
9Grupe etapa 319/0621
10Grupe etapa 320/0621
11Grupe etapa 321/0641
12Grupe etapa 322/0641
13Optimi25/0631
14Optimi26/0631
15Optimi27/0621
16Sferturi30/06 – 01/0722
17Sferturi02-03/0722
18Semifinale06-07/0722
19Finala10/0711

4. Inscriere

Inscrierea este libera si se va face numai pe Internet, la adresele www.eurofantastic.ro si http://eurofantastic.gsp.ro. Completati datele de logare: e-mail, parola, nume echipa (minim 5 caractere pentru parola si nume echipa) si datele personale (nume, prenume, CNP, adresa, telefon). Pentru logarile ulterioare veti folosi adresa de e-mail si parola. Un concurent isi poate inscrie in joc o singura echipa. Sunt acceptate doar formulele de joc mai sus mentionate. Orice incercare de exploatare a eventualelor neregularitati in functionarea corecta a sistemului atrage dupa sine excluderea din joc a utilizatorului.


5. Reguli

 • Dupa completarea formularului, noul utilizator va primi un mail (la adresa introdusa) cu datele de logare si un link ce trebuie accesat pentru activarea contului (daca link-ul nu este accesat in termen de 3 zile atunci contul utilizatorului va fi desfiintat)
 • Utilizatorul se va loga cu adresa de e-mail si parola
 • La 28 de zile de inactivitate (utilizatorul nu se logheaza), contul este desfiintat

6. Lot de jucatori

Lotul de jucatori al jocului EUROFANTASTIC are 552 de fotbalisti (fiecare dintre cele 24 de echipe participante are cate 23 de fotbalisti in lotul oficial anuntat la UEFA). Lista jucatorilor va fi disponibila pe site-ul jocului. Fiecare fotbalist din lot va avea un cod si un pret exprimat in bani virtuali.


7. Bugetul

Un user are la dispozitie un buget de 300 de milioane de euro virtuali pentru a-si face un lot de 11 titulari si 4 rezerve.

Bugetul unui user poate creste, daca userul urmareste mai multe clipuri video pe site-ul Eurofantastic. Pentru fiecare clip video vizualizat de user, el va primi 10 de milioane de euro virtuali. Inainte de a-si face lotul pentru etapa urmatoare, un user poate urmari maximum 3 clipuri, ceea ce inseamna ca bugetul lui poate ajunge la cel mult 330 de milioane de euro virtuali. Bugetul se reseteaza dupa fiecare etapa si revine la valoarea de 300 de milioane. Lotul este de asemenea resetat dupa fiecare etapa.


8. Alcatuire echipa

Echipa ta are 11 fotbalisti titulari pe care ii poti aseza in 3 formule de joc: 1-4-4-2; 1-4-3-3; 1-4-5-1. Alegerea echipei se face din lotul de 552 de jucatori. Pe linga 11-le de baza trebuie sa alegi si 4 rezerve, cite una pentru fiecare post: portar, fundas, mijlocas, atacant. De asemenea, trebuie sa desemnezi un capitan de echipa, al carui punctaj se va dubla. Vor puncta pentru tine titularii. Jucatorii care nu primesc nota (joaca mai putin de 15 minute) nu vor primi nici bonusuri pentru gol marcat sau aparare. Titularii vor fi inlocuiti de rezerve in acesta caz.


9. Cum se joaca

Echipa ta va juca impotriva echipei unui alt user. La prima etapă, meciurile vor fi stabilite in functie de data inscrierii (prima echipa inscrisa vs a doua echipa inscrisa, a treia echipa inscrisa vs a patra echipa inscrisa șamd). După prima etapa, meciurile se vor disputa intre echipe vecine de clasament (locul 1 vs locul 2, locul 3 vs locul 4 ... locul 865 vs locul 866, locul 867 vs 868 etc)

Departajarea echipelor castigatoare in clasamentul de etapa aflate la egalitate de puncte se face dupa urmatoarele criterii: mai multe puncte bonus/mai multe goluri marcate/ valoarea echipei mai mica (11 titulari plus 4 rezerve)/alfabetic.


10. Punctaj jucatori

Punctajul de baza este dat de notele fotbalistilor din casetele tehnice ale partidelor din campionatul real, publicate in Gazeta Sporturilor (nota 5 inseamna 5 puncte). La punctajul de baza se adauga bonusurile.

Portarul

 • Primeste 2 puncte bonus daca nu a primit gol
 • Nu este penalizat pentru primul gol primit, dar nu va mai primi bonusul de doua puncte
 • I se scade cite 1 punct pentru fiecare gol primit, incepind cu al doilea
 • Primeste 10 puncte pentru fiecare gol marcat din actiune

Fundasii

 • Primesc 4 puncte bonus pentru fiecare gol marcat din actiune
 • Primesc un punct bonus in cazul in care echipa nu a primit gol in perioada in care au stat pe teren
 • Nu primesc puncte si nici bonusul de un punct daca au jucat mai putin de 15 minute

Mijlocasii

 • Primesc 3 puncte bonus pentru fiecare gol marcat

Atacantii

 • Primesc doua puncte bonus pentru fiecare gol marcat

Căpitanul

 • Primește dublul punctelor acumulate într-un meci (inclusiv bonusurile)

Jucatorul care marcheaza din penalty primeste 1 punct bonus, indiferent de postul pe care il ocupa in echipa.

Punctajul se ia în considerare pentru primele 90 de minute jucate (sau 120 de minute în cazul meciurilor cu prelungiri) și doar dacă fotbalistul respective a jucat cel puțin 15 minute.


11. Scor meci direct

Meciul direct pune fata in fata doua echipe. Echipele sint alcatuite de antrenori inainte de inceperea fiecarei etape. Scorul este dat de punctajul realizat de jucatorii fiecarei echipe, dupa urmatorul algoritm:

 • Punctaj etapa. Diferenta de puncte intre echipele care au disputat un meci va fi tradusa in goluri astfel: diferenta de 1-5 puncte inseamna un gol (1-0 pentru echipa cu mai multe puncte), 6-10 puncte, doua goluri (2-0), 11-15 puncte, trei goluri (3-0), etc.
 • Punctaj portar plus aparare. Se face suma punctelor strinse de portar si de fundasi, iar echipa cu punctaj mai mare va avea un gol marcat (1-0). in caz de egalitate de puncte, la aceasta sectiune nu se acorda gol marcat (0-0).
 • Punctaj mijlocasi plus atacanti. Se vor aduna punctele strinse de mijlocasi si atacanti pentru ambele echipe. Echipa cu punctaj mai mare va avea un gol (1-0). in caz de egalitate de puncte va fi 0-0.
 • Goluri marcate de titulari plus bonus titulari. Se vor aduna golurile marcate de titularii fiecarei echipe cu bonusul strins de cei 11 titulari. Vor puncta pentru tine titularii. In cazul in care un titular nu joaca (accidentat, suspendat sau a stat pe teren mai putin de 15 minute si n-a primit nota si nici nu a marcat), in locul lui va puncta rezerva de pe postul repectiv. (Vezi "Alcatuire echipe"). Echipa cu cea mai mare suma va avea 1-0. In caz de egalitate va fi 0-0.

Scorurile obtinute mai sus se vor insuma, rezultind scorul final al partidei.


12. Clasament

Pentru fiecare victorie se acorda 3 puncte in clasament. Pentru fiecare meci egal se acorda un punct. Punctele cistigate vor da clasamentul.

In caz de egalitate, departajarea se va face folosind următoarele criterii, în ordine:

 • puncte echipă
 • punctaj echipă (punctajulul cumulat al tuturor jucătorilor)
 • buget (la egalitate, va fi avantajata echipa care a folosit un buget mai mic)
 • meciuri jucate
 • golaveraj / goluri marcate
 • goluri + bonusuri cumulate de titulari
 • data înscrierii în platforma EuroFantastic (la egalitate, va fi avantajata echipa inscrisa mai devreme in Eurofantastic)

13. Clauze speciale

Nu vor conta in joc meciurile din campionatul real (jucatorii vor fi punctati cu zero) care se vor disputa in alte zile decit cele stabilite initial pentru disputarea turneului (conform programarii facute de UEFA). Daca un meci se intrerupe inainte de minutul 74 si nu se rejoaca in maximum 24 de ore, toti fotbalisti vor fi punctati cu zero.

In cazul in care organizatorul decide sa puncteze un meci care nu se incadreaza in paragraful anterior va anunta acest lucru din timp, pe site-ul www.EUROFANTASTIC.ro.


14. Schimbari

Inaintea fiecarei etape userii pot schimba intreg lotul (cei 11 titulari plus 4 rezerve). Echipa de 11 jucatori plus 4 rezerve nu trebuie sa depaseasca 300 de milioane de europ virtuali + bonusuri.

Un user poate face schimbari in propriul lot pana cu o ora inainte de ora oficiala de start a primului meci din etapa respectiva.


15. Premii

Vor fi premiați ocupanții primelor 3 locuri din fiecare etapă. Premii de etapă:

 • Un parfum Calvin Klein, Guess, Hugo Boss sau Chopard
 • O minge de fotbal
 • Un ceas din colecția Military Edition 2016

Câștigătorii fiecărei etape vor fi anunțați la adresa: http://eurofantastic.gsp.ro/castigatori

Criterii de departajare pentru premiile de etapă:

 • punctaj echipă (în ordine descrescătoare)
 • buget (în ordine crescătoare)
 • bonus (în ordine descrescătoare)
 • goluri (în ordine descrescătoare)
 • data înscrierii (în ordine crescătoare)

La finalul competiției vor fi premiați jucătorii cu cele mai mari 3 punctaje generale. Premii finale:

 1. Sistem Home Cinema 5.1 cu DVD Sony
 2. Dronă OZN Spider cu camera HD
 3. Aparat ras electric Philips

Premiile nu pot fi transferate, cedate sau compensate cu bani. Premiile nu vor fi expediate in afara Romaniei

Castigatorii premiilor isi vor primi premiile prin curier postal. Daca datele nu vor corespunde sau daca persoana desemnata castigatoare nu este majora (varsta de peste 18 ani la data inscrierii in concurs), castigatorul nu va intra in posesia premiului. Intrarea in posesia a premiului se va face doar pe baza unui act de identitate. Premiile nu se reporteaza

Valoarea totala a premiilor este 5301.69 lei

Organizatorul va trimite premiile către câștigători într-un termen de maximum 15 zile de la finalizarea concursului.


16. Date contact

Daca ai intrebari scrie un e-mail pe adresa eurofantastic@gsp.ro. Detalii despre concurs pe email eurofantastic@gsp.ro. Inscrierile se fac numai pe Internet, la adresa www.eurofantastic.ro

Participarea la acest concurs, urmata de primirea unui premiu, implica acordul castigatoarei/castigatorului ca numele, localitatea si judetul de domiciliu, fotografia, imaginea si materialele filmate sa poata fi publicate si folosite de catre Organizator cu titlu gratuit, fara alte obligatii sau plati din partea Organizatorului, in materiale publicitare si pe orice fel de suport mediatic (presă, TV, audio, foto, video, materiale promotionale, panotaj, internet).


17. PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Prin participarea la acest concurs si accesarea site-ului www.EUROFANTASTIC.ro participantii isi exprima consimtamantul, in mod expres si neechivoc, pentru ca orice date cu caracter personal, precum si orice alte informatii furnizate sau cuprinse in formular, sa intre in baza de date a Organizatorului, a partenerilor contractuali ai Organizatorului, pentru a fi prelucrate si utilizate in orice activitati si scopuri legate de furnizare de bunuri si servicii, marketing, publicitate si marketing direct.

Organizatorul garanteaza drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, prin inregistrarea notificarii avind ca scop reclama, marketing si publicitate in registrul de evidenta a datelor cu caracter personal sub numarul 5066. Prin participarea la concurs cistigatorii isi dau acceptul expres pentru expedierea datelor cu caracter personal (nume, prenume, adresa, CNP, adresa e-mail, cont bancar). Prin participarea la concurs cistigatorii isi dau acordul expres ca numele, prenumele si imaginea (fotografia) acestora sa fie facute publice si sa fie folosite de catre organizator in scopuri publicitare pe suport audio, video si in ziar. Informatiile furnizate de catre participantii-cistigatori vor fi folosite de catre organizator pentru validarea, acordarea premiilor si in scopuri de reclama, jurnalism, marketing si publicitate de organizatorii concursului. Refuzul cistigatorilor de a furniza datele personale determina neacordarea cistigurilor.

Organizatorul se obliga sa nu difuzeze datele cu caracter personal catre terti cu exceptia societatilor implicate in derularea campaniei de fata.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Dreptul de acces la date - Orice persoana vizata are dreptul, prin cerere scrisa, datata si semnata, transmisa operatorului exclusiv, cel putin o data pe an, de a obtine de la organizator confirmarea Daca datele sint prelucrate sau nu, informatii referitoare la scopul prelucrarii.

Dreptul de interventie asupra datelor - Orice persoana vizata are dreptul, la cerere si in mod gratuit, la rectificarea, blocarea, stergerea, transformarea informatiilor in date anonime fata de terti carora le-au fost dezvaluite datele.

Dreptul de opozitie - Orice persoana vizata are dreptul, la cerere si in mod gratuit, de a se opune din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele ce o vizeaza sa fie prelucrate in scop de reclama, marketing si publicitate.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale - Orice persoana vizata are dreptul de a cere si de a obtine: 1. retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul ori alte asemenea aspecte; 2. reevaluarea oricarei alte decizii luate impotriva sa, care o afecteaza in mod semnificativ, Daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute la pct. 1.

Dreptul de a se adresa justitiei - Orice persoana vizata care a suferit un prejudiciu ca urmare a unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.


18. IMPOZITUL PE VENITUL OBTINUT

Organizatorul isi asuma raspunderea platii impozitelor pe venitul obtinut ca urmare a cistigarii premiilor concursului conform Codului Fiscal al Romaniei in vigoare. Impozitul va fi retinut din cistig (valabil numai pentru premiile ce depasesc suma de 600 lei). Impozitul va fi retinut de catre societatea care acorda premiul si va fi virat la bugetul de stat in termenul legal. In cazul cistigurilor in bunuri sau excursii, valorile sunt nete (adica din valoarea bruta a cistigului, se retine cistigatorului impozitul aferent), bunul in posesia caruia intra reprezentind cistigul dupa impozitare (Venit Net egal Venit Brut minus impozit). Impozitul va fi retinut de catre societatea care acorda premiul si va fi virat la bugetul de stat in termenul legal. Cistigatorii premiilor in bunuri sau excursii sint beneficiarii cistigului plus impozitul aferent. Impozitul va fi achitat de catre organizator. Nu se va plati echivalentul in bani pentru cistigurile in bunuri sau excursii si nici nu se vor achizitiona alte produse decit cele stabilite de prezentul regulament.


19. RASPUNDEREA ORGANIZATORILOR

Organizatorul nu este responsabil pentru materiale ce fac obiectul inscrierilor si care sunt ilizibile, pierdute, intarziate, deteriorate, distruse, neconforme, incomplete, neinteligibile, nelivrate, expediate gresit sau furate, pentru retele de Internet cu semnal necorespunzator, trunchiat, intrerupt sau indisponibil, pentru transmisii satelit, retele de telefonie, stalpi GSM sau echipamente (inclusiv hands free), sisteme online de computere, echipamente pentru computer, software, virusi, servere sau furnizori de internet, sau alt fel de conexiune sau posibilitate de acces la informatie care pot afecta inscrierea la Concurs; pentru accesul neautorizat la inscrieri sau modificarea acestora; sau pentru comunicarea defectuoasa, defectiunile computerului sau pentru transmiterea eronata sau intarziata, defectiuni de hardware si/ sau software ale computerului, esuari sau dificultati in accesarea si transmiterea informatiilor, sau pentru orice alt fel de eroare, fie ea umana, tehnica sau mecanica, electronica sau de retea, inclusiv cele ce pot aparea in cadrul aplicatiei.

Organizatorul nu vor fi responsabil pentru: (a) informatii incomplete sau inexacte, fie ca acestea au fost cauzate de utilizatori, dispozitive wireless sau de echipamente sau programe asociate cu Concursul sau utilizate de aceasta, de greseli tehnice ori umane care pot interveni in procesul de inscriere; (b) furtul, distrugerea sau accesul neautorizat la inscrieri sau modificarea acestora; (c) probleme de ordin tehnic sau defectiuni ale liniilor telefonice sau ale sistemelor online pentru computere, servere sau furnizori ai serviciilor de internet, echipamente, computere, software, virusi sau bug-uri; (d) esuarea in primirea unui mesaj de catre sau din partea Organizatorului din motive precum traficul limitat sau traficul de internet aglomerat sau din cauza undelor wireless supraincarcate sau a oricarei aglomerari de fluxuri pentru orice site web; (e) deteriorarea sistemelor sau echipamentelor participantilor sau ale altor persoane, rezultata din participarea la Concurs.

Prezentul regulament poate fi completat si modificat unilateral, in mod justificat, de catre organizator si va intra in vigoare numai dupa publicarea pe site-ul www.gsp.ro. Orice modificare a regulamentului nu va afecta concursurile din lunile anterioare celei in care este publicata. 3. Impozite si taxe: Conform art. 77 alin. (1) din Codul Fiscal, veniturile sub forma de premii se impun, prin retinerea la sursa, cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Venitul net este definit, conform art. 76 din Codul Fiscal, ca fiind diferenta dintre venitul din premii si suma reprezentand venit neimpozabil. Conform aceluiasi art. 77 alin (4) din Codul Fiscal, nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu castigat. Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile, dupa intrarea acestora in proprietatea participantilor-castigatori cad in sarcina exclusiva a castigatorilor.


20. FORTA MAJORA

Forta majora se defineste in intelesul prezentului regulament prin calamitati naturale, cutremure, razboi, inundatii, greve generale etc. Loteria publicitara va fi intrerupta in caz de forta majora, prin decizia organizatorului, insa nu inainte de a anunta participantii.


21. ALTE PREVEDERI

Organizatorul concursului isi rezerva dreptul de a interveni in orice fel, in orice moment in derularea concursului, urmind ca aceste modificari sa faca obiectul unui act aditional la regulament si sa fie publicate pe www.EUROFANTASTIC.ro in modulul dedicat concursului.

Regulamentul de desfasurare a concursului va fi publicat pe www.EUROFANTASTIC.ro in cadrul modulului dedicat concursului si este disponibil in mod gratuit oricarui solicitant la sediul organizatorului, in urma unei cereri scrise.

Eventualele reclamatii legate de concurs si premiile acordate de Organizator vor fi facute la adresa organizatorului, S.C Convergent Media SRL, pina la sfirsitul concursului si pe email la eurofantastic@gsp.ro

Reclamatiile ulterioare termenelor prevazute de Regulament nu vor fi luate in considerare. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.


iti mareste bugetul

Dacă ești logat primești un bonus de 10 milioane de euro pentru etapa în curs dacă urmărești integral clipul video de mai jos! În fiecare etapă poți urmări maximum 3 clipuri. Vei primi 10 milioane de euro pentru fiecare spot diferit vizionat.